maanantai 1. elokuuta 2011

Positiivista ajattelua ja itsetuntoa Julien tapaan

Mielestäni yksi musikaalien parhaista ominaisuuksista on se, että niistä tulee ihmisille useimmiten hyvä olo. Hyvät esiintyjät, mielenkiintoinen ohjaus, tarttuva tai nostattava musiikki, emotionaaliset huipennukset tai vaikkapa hienot tanssikohtaukset. Musikaaleissa on todella paljon asioita, jotka voivat saada ihmisen iloiseksi, vaikuttuneeksi ja liikuttuneeksi.

Eräs minua viehättävä ominaisuus musikaaleissa on monien niiden tapa korostaa positiivisuuden, onnen ja toivon merkitystä ihmisen elämässä. Positiivisen elämänasenteen avulla on paljon helpompi selviytyä arkipäivän huolista ja suuremmistakin murheista. Itse käytän musikaaleja jopa tietynlaisina mielialalääkkeinä: monista musikaaleista saa ihmeellisellä tavalla voimaa jaksaa kaikenlaiset kenkut päivät.

Energian näkökulmasta aivan oma lukunsa ovat erityisesti itsetuntoa ja itseluottamusta vahvistavat laulut. Miettikääpä vaikka seuraavia kappaleita: West Side Storyn "I Feel Pretty", My Fair Ladyn "Without You", Oklahoma!:n "Oh What A Beautiful Morning" tai Singin in the Rain -musikaalin nimikappale. Hyräile vain vähänkin jotain edellä mainituista ja todennäköisesti elämä ei tunnu enää ihan niin pahalta kuin äsken.

Itsetuntoa kohottavien laulujen joukossa on kuitenkin mielestäni yksi ylitse muiden. Näiden kappaleiden kuningatar on The Sound of Musicin "I Have Confidence", jossa Maria yrittää vakuuttaa itselleen, että hän pärjää varmasti vieraassa talossa komentelevan kapteenin ja seitsemän pahaisen kakaran kanssa. Hän laulaakin itselleen (ja ihastuneelle yleisölle):
"I have confidence in sunshine
I have confidence in rain
I have confidence that spring will come again
Besides which you see I have confidence in me"
Kun tässä laulaa mukana, ei vain voi olla uskomatta itseensä. Vahvistavaa mantraa musikaalityyliin. Itse suosin laulusta käsittämättömän lahjakkaan ja valloittavan Julie Andrewsin versiota, jonka tekin saatte kuultavaksenne tässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti