keskiviikko 14. elokuuta 2013

Kuka on sinun suosikkidiivasi?

Sosiaalisessa mediassa on ahkerasti klikkailtu laulaja (ja musikaalinäyttelijä) Christina Biancon youtube-videota, jossa hän esittää "Total Eclipse of The Heartin" imitoiden kuuluisia laulajadiivoja. Myös Playbill-lehti huomioi videon tänään nettisivuillaan. Video on hauska ja imitaatiot ovat hyviä, mutta parasta tässä on se, kuinka taitava Bianco itse on laulajana tehdessään nämä kaikki diivat saman laulun aikana. Minun suosikki-imitaatioitani tästä ovat tietysti Patti LuPone, Bernadette Peters ja huikea Kristin Chenoweth, joten linkkaan Biancon videon alle videot myös heidän eräistä esityksistään. Ketkä ovat teidän suosikkidiivanne? Ja linkatkaa tekin kommentteihin heidän suosikkiesityksensä!
Patti LuPone: "Ladies Who Lunch" (Sondheim: Company)
Bernadette Peters: "Move On" (Sondheim: Sunday in the Park with George)
Kristin Chenoweth: "Popular" (Schwartz: Wicked)

3 kommenttia:

 1. Haa, kiitos videolinkeistä! :D En juurikaan tunne rapakontakaisia diivoja, mutta Total Eclipse huvitti siitä huolimatta. Manner-Euroopan lähin vastaava tapaus taitaa olla hollantilainen Pia Douwes, joka on pyörähtänyt Broadwayllakin Velma Kellyna, mutta muuten en äkkiseltään keksi moniakaan.

  Mikä oikeastaan määrittää diivan Broadwaylla? Onko siihen olemassa tiettyjä rooleja, joissa helpommin tulee määritellyksi diivaksi ja joihin toisaalta diivana päätyy herkemmin? Norma Desmond ainakin taitaa olla sellainen.

  VastaaPoista
 2. Aijai, nyt tartuitkin hyvää sanaan! Olin käyttänyt "diiva"-sanaa täysin huolimattomasti tarkoittaen vain paljon mainetta ja menestystä saanutta naistähteä, mutta suomenkieliseen sanaanhan voi liittyä myös arvolatausta ja oletusta huonosta eli "diivamaisesta" käytöksestä. Olisikohan niin, että tuo englannin kielinen "diva" ei olisi merkitykseltään kuitenkaan samalla tavalla negatiivinen? Varmaan Broadwaylla pääsee isojen nimien (diivojen? superstarien?) joukkoon, kun on tehnyt muutaman pääroolin? Mutta toisaalta, jos esittää West Side Storyn tai Sound of Musicin Mariaa (molemmilla hahmoilla sama nimi!), niin ei vielä pääse ihan diiva-tasolle vaan on ehkä vain (ingenue)tähti? Vai mitä? Vrt. myös LesMisin Cosette tai Phantomin Christine? Mutta ehkä sitten kun esittää Evitaa, Gypsyn Rosea tms. vielä isompaa ja "syvällisempää" pääsee sitten jo diiva-kastiin? :) No joo, tää oli tällaista tajunnanvirtaa. Hauska keksiä tällaisia rajoja ja määrittelyjä, joilla ei oikeastaan oo mitään merkitystä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo diiva-asia on aina kiinnostanut minua. Suomessahan sillä on tosiaan negatiivinen konnotaatio, mutta Bwaylla diiva tosiaan on minustakin jonkinlainen ei-ihan-nuori leading lady. Fantine voisi olla vielä diiva, mutta Cosette ei. Jonkinlainen kypsä naishahmo, jonka katsoja heti tietää kokeneen myös elämän synkemmät puolet? Joku, joka silkalla karismallaan pysäyttää toiminnan astuessaan lavalle?

   Poista